Jouwggd.nlTiener-proof naar jouwggd.nl

Services
Graphic design
Website design 

In samenwerking met
Naema Assmani, George Sait,
Zeppa, GGD Nederland

Tiener-proof naar jouwggd.nl

Nieuwe website voor jouwggd.nl, platform voor jongeren waar geen vraag te gek is. Op jouwggd.nl krijgen jongeren antwoord op de meest uiteenlopende vragen en onderwerpen. Zo kunnen ze terecht voor vragen over relaties, seksualiteit, alcohol maar ook voor vragen over drugs. 

UitdagingDe website van jouwggd.nl was toe aan vernieuwing. Het nieuwe online platform moest een jonge doelgroep aanspreken. Verder moest de chatfunctie opvallen en mocht de website niet te medisch ogen. 
Oplossing Allereerst heb ik structuur in het ontwerp van de site gebracht, zodat ‘ie heel toegankelijk werd. Aan ieder thema heb ik een kleur gekoppeld, altijd in combinatie met een witte of zwarte tekst zodat de teksten goed leesbaar zijn.De chatfunctie heeft nu een prominente plek op elke pagina: onmogelijk om daar nog overheen te kijken. Het sprekende lettertype en de felle kleuren zorgen ervoor dat de site niet medisch oogt en resoneert met de jonge doelgroep.
ResultaatHet nieuwe ontwerp zorgt voor een toegankelijk online platform waar jongeren terecht kunnen, ze hoeven maar te mailen of een berichtje in de chat te gooien. Jongeren die rondlopen met allerlei vragen en/of problemen kloppen steeds vaker aan bij jouwggd.nl en de vernieuwde website zorgt ervoor dat ze niet afhaken. Het resultaat: al die tieners zijn nu veel beter geïnformeerd. 

Samen iets moois maken?

Het is mijn missie om visueel te vertalen waar jij voor leeft, zodat je echt impact kan maken.

Let's chat